Two Indifferent New Houses and a Studio-Shed / VANDERSALM-aim

Posted on


Two Indifferent New Houses and a Studio-Shed / VANDERSALM-aim

Two Detached New Homes and a Studio-Shed / VANDERSALM-aim, © Egbert de Boer
© Egbert de Boer


© Egbert de Boer


© Egbert de Boer


© Egbert de Boer


© Egbert de Boer






+ 54




© Egbert de Boer
© Egbert de Boer


Site Plan
Web site Plan

Textual content description offered by the architects. VANDERSALM-aim designed two residences and a studio on ‘t Rozendael – ‘t Nijenhuis property. Within the context of the ‘Crimson for Crimson’ scheme, the barns/stables of the prevailing farm on the positioning have been demolished to make method for 2 new residential targets. The brand new association now constitutes a contemporary farmyard, along with the amount of the prevailing farm. The positioning of the dwellings suggests the privateness of a farmyard, but offers particular views of the open pastoral panorama as nicely. The purchasers are associates with younger grownup youngsters. A very powerful level of departure for the organizational construction of each homes is ‘residing with the panorama’.


© Egbert de Boer
© Egbert de Boer

The present farm is a duplex (entrance home/rear home), however because of the chosen state of affairs of the brand new volumes, related sight traces stay intact and personal areas are created with out a view of the neighbors. Steady backyard partitions serve to embody the dwellings within the ascending essenstructuur (collection of floor ranges originated via time – a typical Dutch panorama). This walled space, subsequently, turns into readable as an ‘outside room’ and is visually a part of the inside house. The backyard partitions proceed via the plinths of the buildings, an upwards extension of the identical stones because the pavement. These are glued, not mortar, in order that the feel of the paving turns into a ‘stone carpet’ and thus includes a strong base for the residences.


© Egbert de Boer
© Egbert de Boer


Elevations - House B
Elevations – Home B

The undertaking displays an interpretation of native barn typologies in a up to date manifestation. The farmyard seems modest and personal because of the darkish shade scheme and wood slats. On the opposite facades, excessive framed openings provide a vast view of the panorama. The homes are constructed with a custom-made wood loadbearing construction with out seen becoming a member of components. Except for its bearing perform, the construction acquires the character of a furnishings aspect. It stays seen all through and refers back to the shed; clear, pragmatic, and sober, however nonetheless finely detailed. Within the absence of options primarily based on complexity or look, the design selections are solely grounded in materiality, tectonics, and the panorama.


© Egbert de Boer
© Egbert de Boer

The residences are just about vitality impartial; they’re very well-insulated, gas-free, and geared up with an air supply warmth pump. Every home has roughly 40 photovoltaic (PV) panels that are included in a separate sunken area located on the fringe of the plot. Electrical automobiles could be charged within the parking space, and there’s no parking on the farmyard terrain. Each residences have a spacious indoor veranda on the south aspect, which offers a pure warmth buffer throughout the summer time and safety for the larger a part of the 12 months.


© Egbert de Boer
© Egbert de Boer

The bottom ground is provided with low-temperature heating and has a excessive effectivity because of the monolithic concrete flooring. The constructing supplies are of high quality and comprised primarily of wooden. VANDERSALM-aim is an workplace pushed by architectural mastery. The architect as grasp builder approaches his area from a maker’s standpoint and focuses on affection (love for the constructed setting and the panorama), well-being (groundedness), and the constructed object as a matter in fact (tectonics).


© Egbert de Boer
© Egbert de Boer





VANDERSALM aim designed two residences and a studio on 't Rozendael 't Nijenhuis estate. In the context of the 'Red for Red' scheme, the barns stables of the existing farm on the site were demolished to make way for two new residential objectives..Two Detached New Homes and a Studio Shed VANDERSALM aim Gallery of Two Detached New Homes and a Studio Shed VANDERSALM aim of from gallery of Two Detached New Homes and a Studio Shed VANDERSALM aim..VANDERSALM aim designed two residences and a studio on 't Rozendael 't Nijenhuis estate. In the context of the 'Red for Red' scheme, the barns stables of the existing farm on the site were demolished to make way for two new residential objectives.. Two Detached New Homes and a Studio Shed .







Supply Hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *